Leidschenveen-Ypenburg

Een interactieve city game voor alle inwoners van Leidschenveen-Ypenburg

 

 

Image

Download de app en speel de city game

Een interactief spel met een spelkrant en app met augmented reality!

Deze game is te spelen op ieder gewenst moment van de dag. Voor de city game download je de app ‘Eenheid 75’ in de appstore of op Google Play. Ook heb je de gamekrant nodig die je hier kunt downloaden (let op: je hebt de artikelen in de gamekrant nodig om de opdrachten te kunnen oplossen). Vind de 8 ‘verdachte locaties’ en meld deze om zo vervolgens het ‘verlaten drugslab’ voor eens en altijd op te rollen.

Uitleg Eenheid 75

City game ‘Eenheid 75’ is een spel waarbij je op zoek gaat naar aanwijzingen die ‘Eenheid 75’ helpen om drugscriminaliteit aan te pakken. Via de app ´Eenheid 75´ ga je op zoek naar 8 verdachte situaties in Leidschenveen-Ypenburg. Deze verdachte situaties zijn terug te vinden in de gamekrant. Als je op de locatie bent van de verdachte situatie krijg je via de app een melding. Via deze melding bekijk je de verdachte situatie via Augmented Reality en volgt er een opdracht. De 8 opdrachten kun je oplossen via informatie uit Gamekrant die bij het spel hoort. Om het spel nog makkelijker te kunnen spelen raden we aan om de krant uit te printen voordat je het spel gaat spelen of de krant mee te nemen op een tablet of grote (extra) telefoon.

 

Stap 1
Download de App ‘Eenheid 75’ via de Google Play Store of de App Store. Meld je aan met de code: e75ly (zonder hoofdletters)

Zorg dat de app toegang heeft tot jouw locatie in de instellingen van jouw telefoon.

Stap 2
Ga naar de 8 locaties in Leidschenveen-Ypenburg aangegeven via de coördinaten in de Gamekrant van Eenheid 75.

Los op iedere locatie de opdracht op door de informatie in de krant en het Augmented Reality object in de app te gebruiken.

Stap 3
Vul het codewoord in op de app om de verdachte situatie te melden.

Na dat je alle 8 de meldingen hebt voldaan heb je het spel gehaald en krijg je te weten waar een drugslab zich schuil houdt.

Reserveren? Hoeft niet! Speel Eenheid 75 op een moment wanneer jullie dat willen. 24/7 te spelen.

Download de app voor:

Drugscriminaliteit in Leidschenveen-Ypenburg

Drugscriminaliteit; je hoort het steeds vaker op het journaal. Ook in Leidschenveen-Ypenburg worden er weleens woonhuizen en bedrijfspanden om die reden gesloten. Dat kan ook bij jou in de buurt voorkomen. Als er bijvoorbeeld wordt gedeald bij jou in de buurt of er wordt een drugslab aangetroffen, dan geeft dat je mogelijk een onveilig gevoel. Hoe merk je dat er iets niet pluis is? Waar kan je op letten en waar kan je zoiets melden? Leer signalen van drugscriminaliteit herkennen en speel de city game en escaperoom.

Wat is drugscriminaliteit?

Bij drugshandel wordt vaak grof geweld gebruikt door criminelen. Leidschenveen-Ypenburg maakt zich zorgen over de gevolgen van drugscriminaliteit in de stad. Drugscriminelen mengen zich steeds vaker in de bovenwereld, hierdoor neemt de zichtbaarheid in het ‘gewone’ leven toe. Ondernemers uit bepaalde branches zijn kwetsbaar voor onderdrukking of uitbuiting. Bedrijven worden gebruikt als dekmantel om geld wit te wassen.

De criminele wereld wordt voor jongeren uit Leidschenveen-Ypenburg steeds aantrekkelijker en de verleiding om erin te stappen neemt toe. De bewoners maken zich zorgen. Drugscriminaliteit bedreigt niet alleen onze veiligheid, het is ook een sociaal-maatschappelijk probleem dat onze samenleving saboteert en ontwricht. Voorbeelden van drugscriminaliteit komen regelmatig in het nieuws. Denk aan drugshandel, witwassen of fraude.

Witwassen

Nagelstudio’s, massagesalons, zonnestudio’s en barbershops, ze schieten als paddenstoelen uit de grond. En betalen, dat kan in veel gevallen alleen contant. Gek toch? Het hoeft niets te betekenen, maar op deze manier kan belasting makkelijker ontdoken worden. Of ken je een winkel die niet goed lijkt te lopen, omdat je er nooit klanten ziet, maar leeft de eigenaar wel een heel luxe leven? Dat kan wijzen op het witwassen van crimineel geld. Zeker weten doe je het niet, maar een melding helpt dit op te sporen.

Image

Drugshandel

Soms is het signaal minder opvallend. Ruik jij vaak de heerlijke geur van wasverzachter of anijs in jouw omgeving? Dat lijkt onschuldig he? Maar dat hoeft het niet te zijn. In veel drugslabs waar XTC wordt geproduceerd is een zoute lucht aanwezig. Dat is een signaal dat je kunt melden. Als je vermoeden niet blijkt te kloppen is het niet erg en is het loos alarm.

Image

Drugsafval

Een van de meest opvallende signalen van drugscriminaliteit is het achterlaten van drugsafval op afgelegen plekken in de natuur. Drugsafval hoort altijd gemeld te worden. Er komt dan een opruimingsdienst die het afval op veilige manier weg halen en transporteren.

Image

Melden

Een veilig Leidschenveen-Ypenburg. Dat is niet alleen de rol van de gemeente en de politie. Minstens zo belangrijk is de rol van jou en andere inwoners. Na het vinden van bijvoorbeeld een hennepkwekerij of illegale bewoning blijkt regelmatig dat bewoners en pandeigenaren deze illegale activiteiten allang wisten. Neem daarom altijd contact op als je iets verdachts ziet. Ook als je het niet zeker weet of je het goed gezien hebt. Bel 0900-8844 voor de politie of wijkagent, 112 als er direct hulp nodig is of anoniem via meldmisdaadanoniem.nl. Samen zorgen we voor een fijne en veilige stad.

Image

Wat is Eenheid 75?

Eenheid 75 is een Augmented Reality spel, waarbij je virtuele objecten in de echte wereld kan plaatsen. Het spel is een samenwerking tussen Gemeenten, Politie, Openbaar Ministerie en Meld Misdaad Anoniem voor de aanpaken bewustwording van drugscriminaliteit in Nederland.